Min menu

Pages

شريط الاخبار

De leiding van 'Al-Bam' kiest ervoor om deel te nemen aan de regering en nodigt Wehbe uit om te overleggen

De leiding van 'Al-Bam' kiest ervoor om deel te nemen aan de regering en nodigt Wehbe uit om te overleggen

 De leiding van 'Al-Bam' kiest ervoor om deel te nemen aan de regering en nodigt Wehbe uit om te overleggen

De leiding van de partij Authenticiteit en Moderniteit heeft tijdens het begin van de besloten vergadering van haar Nationale Raad, die vandaag, vrijdag op afstand plaatsvindt, haar keuze uitgesproken om deel te nemen aan de komende regering.

Hespress krantenbronnen meldden dat tien interventies tijdens dezelfde bijeenkomst, van de 15 interventies, tot het moment van schrijven van deze regels, gericht waren op het besluit om deel te nemen aan de regering.

De partijleiding dringt er bij haar secretaris-generaal, Abdellatif Wehbe, op aan om minister te worden in de regering van Aziz Akhannouch en vraagt ​​hem op dezelfde vergadering zijn afwijzing van de zaak te wijzigen.

Volgens bronnen van Hespress was de Nationale Raad voor Authenticiteit en Moderniteit, die op hetzelfde moment bijeenkwam, getuige van de tussenkomst van Abdel Latif Wehbe, die zei dat de 'vervulling' van de verplichtingen van zijn partij met de burgers, nadat hij tweede werd in de Verkiezingen van 8 september is door 'deelnemen aan de regering'. Maar 'op basis van onze identiteit als moderne democratische partij', zoals hij het uitdrukte.

Met toestemming van Fatima Al-Zahra Al-Mansouri, voorzitter van de Nationale Raad van de PAM, om deze digitale vergadering die ze leidt te verlaten vanwege de vermoeidheid die gepaard gaat met de fasen van haar verkiezing vandaag aan het hoofd van de gemeenschap van Marrakesh Raad, zei ze dat 'het nationale belang vereist dat de regering binnenkomt', en vroeg de secretaris-generaal van de partij om zijn standpunt te wijzigen. Van het gebrek aan invoer en de deelname van zijn werkteam binnen het kader van de regeringsmeerderheid.

Hetzelfde standpunt werd uitgedrukt door de leider van dezelfde partij, Samir Kodar, die Abdel Latif Wehbe vroeg om minister te worden in de regering die voortkwam uit de laatste verkiezingen van 8 september.

Opgemerkt moet worden dat het regeringsoverleg onder leiding van Aziz Akhannouch, de benoemde premier, wordt voortgezet, in het licht van de lezingen die suggereren dat de partijen die ze vormen zich moeten beperken tot de National Rally of Independents, Independence, Authenticity and Modernity.

Na zijn ontmoeting met Aziz Akhannouch, in het kader van het vestigen van de regeringsmeerderheid, zei Abdellatif Wahbi, secretaris-generaal van de Partij voor authenticiteit en moderniteit, dat hij 'positieve signalen had ontvangen van het regeringshoofd dat door koning Mohammed VI was aangesteld', en voegde eraan toe. : 'We hebben van gedachten gewisseld over de mogelijkheid van een alliantie en de mogelijkheid van gezamenlijke actie in de toekomst.

Commentaires